Mój kabelek ma chip BL, więc wystarczy samo programowanie, bez usuwania jakichkolwiek części.
Szczęściarz, ja mam RLa, ale za to mam już fabrycznie usunięte elementy zabezpieczające no i wyprowadzone złącza Atmegi na płytce, też sobie zamontuję jakieś gniazdko. A propos programatora (jeśli można tak nazwać LPTa) zastosowałeś rezystory, czy nie? Szkoda, że do RLa ciężej o wsady no i podobno aplikację trzeba uruchamiać loader`em lub mieć ją scr...owaną. Rozumiem, że przy LPT`cie zasilasz interfejs z zewnątrz 12V?
Programator - a raczej "programator" :lol: to zwykły wtyk LPT z dolutowanymi kabelkami i zakończony wtyczką (do podpiecia Atmegi). Nie stosowałem żadnych rezystorów.
Aby programować - zasilam kabelek poprzez wtyczkę OBD z osobnego akumulatorka 12V (żelowy).
Programuję na laptopie (według mnie bezpieczniej, w razie jakby prąd wyłączyli )
Dzięki sprawnej, nowoczesnej obsłudze, na rodzimym czeskim rynku dostawy są realizowane następnego dnia rano, a w pozostałych europejskich krajach – w ciągu 24 h.
Komentarz