Oryginalne Części ©KODY w 24 h

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wp74
    Classic
    • 2011
    • 17

Zamieszczone przez Andys
    Mój kabelek ma chip BL, więc wystarczy samo programowanie, bez usuwania jakichkolwiek części.
    Szczęściarz, ja mam RLa, ale za to mam już fabrycznie usunięte elementy zabezpieczające no i wyprowadzone złącza Atmegi na płytce, też sobie zamontuję jakieś gniazdko. A propos programatora (jeśli można tak nazwać LPTa) zastosowałeś rezystory, czy nie? Szkoda, że do RLa ciężej o wsady no i podobno aplikację trzeba uruchamiać loader`em lub mieć ją scr...owaną. Rozumiem, że przy LPT`cie zasilasz interfejs z zewnątrz 12V?
    Programator - a raczej "programator" :lol: to zwykły wtyk LPT z dolutowanymi kabelkami i zakończony wtyczką (do podpiecia Atmegi). Nie stosowałem żadnych rezystorów.
    Aby programować - zasilam kabelek poprzez wtyczkę OBD z osobnego akumulatorka 12V (żelowy).
    Programuję na laptopie (według mnie bezpieczniej, w razie jakby prąd wyłączyli )
  • darek_wawa
    Drive
    • 2010
    • 75

Właśnie zakończył się pierwszy etap rozbudowy międzynarodowego centrum logistycznego przeznaczonego do obsługi zamówień i dostaw oryginalnych części i akcesoriów ©KODY. To część projektu, w ramach którego ©KODA zainwestowała łącznie 800 milionów czeskich koron (32 mln EUR).

W drugim etapie powstanie zautomatyzowany magazyn wysokiego składowania. Inwestycja zostanie zakończona w 2012 roku. Dotychczasowe prace nad budową nowej hali trwały 11 miesięcy. Nowo otwarty terminal dostaw zajmuje powierzchnię 18 600 m², a cały obiekt przeznaczony do obsługi zamówień i dostaw oryginalnych części i akcesoriów ©KODY to łącznie 68 600 m² powierzchni.

Nowa hala została zaprojektowana w taki sposób, by część logistyczną móc w dalszym ciągu powiększać, zgodnie z zapotrzebowaniami.

Celem rozbudowy infrastruktury logistycznej, jest skrócenie czasu i poprawa jakości dostaw oryginalnych części. "W czasach intensywnego wzrostu poziomu sprzedaży samochodów ©KODA, musimy dysponować wydajnymi ośrodkami, które obsłużą ten rynek, zwłaszcza w kontekście coraz większej liczby naszych modeli" powiedział Jürgen Stackmann, członek zarządu odpowiedzialny za sprzedaż i marketing.

W Centrum Części ©KODY, dostawy oryginalnych części i akcesoriów są przygotowywane i realizowane przez całą dobę. Pracuje nad tym na 3 zmiany ponad 500 pracowników z działów sprzedaży, realizacji, planowania, IT i logistyki. Średnio ponad 24 000 części dziennie jest tu rozdysponowywanych na ponad 100 rynków.

Dzięki sprawnej, nowoczesnej obsłudze, na rodzimym czeskim rynku dostawy są realizowane następnego dnia rano, a w pozostałych europejskich krajach – w ciągu 24 h.

Skoda 08.11.2011

Komentarz

• ruwado
      RS
      • 2009
      • 14888
      • Octavia IV (NX3)

Ciekawe, kiedy ASO będą miały chociaż podstawowe części w magazynach, a nie każdą pierdołę będą sprowadzać w 2 dni.
      pozdrawiam - Darek

Komentarz

Pracuję...